|   |   | 

Aurelia-Felicia STĂNCIOIU

1. Opinii privind Transalpina – sursă de dezvoltare durabilă a turismului din Munţii Parâng / Opinions regarding Transalpina – source of sustainable development of the tourism from Parâng Mountains
Rezumat:Finalizată în anul 2011, Şoseaua Transalpina traversează grupa munţilor Parâng de la nord la sud, facând legătura între două zone de importanţă turistică majoră: nordul Olteniei şi Mărginimea Sibiului. Prin resursele turistice specifice zonei montane devenite accesibile turiştilor, dar şi prin alte resurse turistice, Transalpina este un produs turistic de sine-stătător, care poate deveni în scurt timp chiar o destinaţie de sine stătătoare. Studiul de faţă urmăreşte evidenţierea particularităţilor Şoselei Transalpina ca atracţie turistică / produs turistic / destinaţie turistică, precum şi a rolului său în iniţiativa antreprenorială pentru turismul local şi, prin prisma evaluării pieţei potenţiale, (respectiv a opiniilor şi preferinţelor ei), a fost desfăşurată o cercetare de marketing de tip sondaj.
 
Completed in 2011, Transalpina Road crosses the Parâng Mountains from north to south, linking two major tourism areas: Northern Oltenia and Mărginimea Sibiului. Through the specific tourism resources of the mountain area, which have become accesible to tourists, but also through other tourism resorces, Transalpina is a self-standing tourism product, on its way to become a self-standing tourism destination.The present study aims to highlighting the particularities of Transalpina Road as a tourism attraction / tourism product / tourism destination, as well as its role in the local tourism entrepreneurship initiatives; thus, through the assessment of the potential market (respectively, opinions and preferences), a marketing research – survey type has been conducted.
Autor(i):Elena MATEI, Ion PÂRGARU, Nicolae TEODORESCU, Andreea BOTOŞ, Aurelia-Felicia STĂNCIOIU
Publicat în:Revista Română de Marketing 2/2013 [Volume 8, Issue 2] (aprilie-iunie)
Cod citare:3184
2. Aspecte conceptuale privind marketingul turismului balnear din România
Autor(i):Ion PÂRGARU, Andreea BOTOŞ, Aurelia-Felicia STĂNCIOIU, Codruţa-Adina BĂLTESCU
Publicat în:Economie teoretică şi aplicată 2/2013 [Volume 8, Issue 2]
Cod citare:4302
3. Comunicare integrată de marketing în turism – o analiză. Studiu de caz: Muntenia şi Oltenia
Autor(i):Mihai ORZAN, Ion PÂRGARU, Andreea BOTOŞ, Aurelia-Felicia STĂNCIOIU, Octavian ARSENE
Publicat în:Economie teoretică şi aplicată 6/2013 [Volume 8, Issue 6]
Cod citare:4335
4. Identitatea Olteniei – o abordare sistemică a universului unei destinații turistice
Autor(i):Ion PÂRGARU, Nicolae TEODORESCU, Andreea BOTOŞ, Aurelia-Felicia STĂNCIOIU, Anamaria Cătălina RADU
Publicat în:Economie teoretică şi aplicată 7/2013 [Volume 8, Issue 7]
Cod citare:4343
5. Aspecte ale percepţiei dimensiunilor senzoriale ale tinerilor privind produsul turistic. Studiu de caz: Constantin Brâncuşi // Aspects of the perception of the sensory dimension of young people regarding the tourist product. Case study: Constantin Brâncuşi
Rezumat:Evaluarea percepţiei dimensiunilor senzoriale ale tinerilor privind produsul / produsele turistic/ turistice in general, ajuta marketerul la o mai buna intelegere aa modului in care consumatorii fac o alegere si, mai mult, la elaborarea unei strategii de mkarketing a destinatiei cat mai aproape de necesitatile dar, mai ales, de dorintele si preferintele acestora.
În acest context, dezvoltarea unui produs turistic specific destinatiei Targu-Jiu, care sa aiba drept element de valoare personalitatea si operele lui Constantin Brâncuşi reprezinta un deziderat, dar  si punct de plecare, si poate avea drept rezultat obtinerea unui avantaj competitiv fata de destinatiile concurente situate la mica si medie distanta fata de Targu-Jiu, cu atat mai mult cu cat, produsul turistic la care se face referire, este unul cultural, ce presupune analiza perceptiei principalelor elemente senzoriale, de fapt esenta prezentului studiu.
 

The assessment of the perception of the sensory dimensions of young people regarding the tourist product/products in general, helps the marketer to better understand the way in which the consumers make a choice and, more than that, to the elaboration of a marketing strategy of the destination closer to the necessities, especially, to their wishes and preferences. In this context, the development of a tourist product specific to the destination Târgu –Jiu, which has as element of value the personality and works of Constantin Brâncuşi represents a challenge, but also a starting point, and can have as a result obtaining a competitive advantage in comparison with the competitor destinations located at a small and medium distance from Târgu-Jiu, so much more that, the tourist product mentioned is a cultural one, which assumes the analysis of the perception of the main sensory elements, actually the essence of this case study.
Autor(i):Nicolae TEODORESCU, Aurelia-Felicia STĂNCIOIU, Anamaria Cătălina RADU, Andreea-Laura CĂRUNTU
Publicat în:Revista Română de Marketing 3/2014 [Volume 9, Issue 3] (iulie-septembrie)
Cod citare:6612

Contul meu Rosetti